7 Mart 2012 Çarşamba

Yemek Yapalım


İşte kolayca yapabileceğiniz,birbirinden lezzetli 2 yemek tarifi. Elbette bir büyüğünüzün izni olmadan kendi başınıza denemeyin !


MISIRLI PİLAV

Malzeme: İki bardak pirinç,  hazır mısır konservesi,  su,  tereyağ,  zeytinyağ,  tuz.

Gereken Alet Edavat: Bir yayvan tencere  ( illa yayvan olmasa da olur ama öylesi daha iyidir. ) Bir tahta kaşık.  Pirinci ıslamak için bir kap.

Gerekli Beceriler: Pirinç kavurabilme ve su ısıtabilme herhalde…J

Pilav için ,en önemli şey ölçüdür. Ölçü içinse “ölçü bardağı”  kendileri aynı zamanda “klasik su bardağı” olarak da bilinirler. Bizim ölçümüz ise, bir bardak pirince – bir buçuk bardak sudur. Bunu aklında tutan herkes pilav yapabilir.
İki ölçü bardağı pirinci bir kapta sıcak su ile ıslayın . (Yani üzerini örtecek kadar sıcak su koyun.)  O sırada yine neyiniz varsa onunla su ısıtın. En az yarım saat bekleyen pirinçleri süzün.  Tencerenizi ocağa koyup, altını yakın.  Bir çorba kaşığı tereyağ ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı tencerede eritin. Süzdüğünüz pirinçleri epeyce bir kavurun.  Sonra da üzerlerine üç bardak sıcak su dökün. Tuzunu ekleyin bir iki kere karıştırın, kapagını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
Pişen pilavı ocaktan alın. ( Pilavın piştiğini göz göz olmasından – yani üstünde delikler açılmasından anlarsınız, tahta kaşıkla biraz kaldırıp bakın suyunu çekmişse hemen kaldırın.) Mısır konservesini açıp, sıcak suda süzün. Pilavınızın üzerine dökün.  Afiyetle yiyin



FIRINDA LEZİZ TAVUK BAGETLER

Malzeme: Tavuk Bagetleri - Mayonez – Ketçap – Bal –  İki kaşık zeytinyağı - Karabiber – Tuz .
Gereken Alet Edevat: Bir fırın –  Bir Borcam.
Gerekli Beceriler: Fırın Yakabilme.


Borcamın içerisine istediğiniz sayıda baget koyun. Üzerlerine mayonez ve ketçap dökün. Bir çorba kaşığı da bal ekleyin. Bagetleri bu sosa iyice bulayın. Tuz ve karabiber serpin. En iyisi tavuk bagetleri bu sosta, buzdolabında bir gece bekletmektir, fakat beş altı saat de yeterli olur. (Okula gitmeden önce soslayıp, dönünce pişirebilirsiniz yani ).
Fırını 200 dereceye getirin, dolaptan çıkardığınız soslu tavukların üzerine, iki çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin, borcamı fırına verin. Tavuklar kızarınca fırından çıkartın. Oldu bile…

0 yorum:

Yorum Gönder