7 Mart 2012 Çarşamba

İnternet Sayfası


Evet arkadaşlar,internet sadece facebook’a girip fotoğraf paylaşma ve birbirinizin gönderilerini beğenme ve yorum yapmak için değil aynı zamanda değerli bilgiler edinmek için vardır. Okuldaki proje ve performans ödevlerini hazırlamak için de internetten faydalanıyorsunuz. Bunu yaparken en fazla faydalandığınız internet sitesi google. Ancak google’a ödevimizi yazıp karşımıza ilk çıkan şeyi kopyalayıp yapıştırırsak ödevlerimiz hem özensiz hem de eksik olur. Ödevinizin daha özenli ve hazırlarken gerçekten sizin de birşeyler öğrenebilmeniz için biraz daha detaylı çalışmak gerekiyor. Birkaç siteyi araştırıp bilgileri güzelce derlemek,bütün olarak anlamlı bir ödev hazırlamanızı sağlar. Ödevinizi resimlerle desteklemek için ise google’da arama yapıp sol taraftaki görseller bölümüne tıklayabilirsiniz.

Bunların dışında internette gezinirken bilgi alabileceğiniz ve size faydalı olabilecek birkaç sitenin ismini de aşağıda bulabilirsiniz J

http://www.kimkimdir.gen.tr/  : Bu sitede önemli kişilerin hayat hikayelerini ve yaptığı önemli işleri bulabilirsiniz.

http://www.nasrettinhoca.org/ : Bu sitede hergün bir Nasreddin Hoca fıkrası yayınlanıyor.

http://yuzeser.meb.gov.tr/ : Milli eğitime bağlı bu sitede önerilen eserleri görebilirsiniz.

http://www.3dmekanlar.com/ : Bu sitede ilginç yerlerin 360 derece panoramik fotoğraflarını görebilir ve sanki oradaymış hissini yaşayabilirsiniz.

www.idefix.com : Kitaplarla ilgili bilgi alabileceğiniz,çok geniş yelpazeye sahip bir kitap sitesi.

http://www.tubitak.gov.tr/ : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna ait site.

http://www.nationalgeographic.com.tr/ngkids/index.htm : National Geographic bildiğiniz gibi bir belgesel kanalı. Aynı zamanda bir dergi çıkarıyor. Bu sitede bu derginin çocuklar için olanını görebilir ve çok değişik bilgiler edinebilirsiniz.

http://www.atlikarincam.com/ : Çocuklar için eğlenceli oyunların hikayelerin bulunduğu bir site.

1 yorum:

Alper ATAK
4 Nisan 2012 10:36

http://www.projeokulu.net/

Yorum Gönder