7 Mart 2012 Çarşamba

İlginç Şehirler








Chicken Alaska


Ülkemizin ismi Türkiye’nin ingilizce isminin ‘Turkey’ olduğunu ve bu kelimenin İngilizce’de aynı zamanda ‘hindi’ anlamına geldiğini çoğunuz biliyorsunuzdur. Dünyanın değişik yerlerini size tanıtma amaçlı araştırma yaparken Amerika’nın Alaska eyaletinde ‘chicken’(tavuk) isimli bir şehre rastladım. İsmi kadar kendisi de ilginç olan bu şehir eminim sizin de ilginizi çekecektir.


Neden Chicken?
Bu sorunun cevabında aynı zamanda şehrin tarihi de yatıyor. 1800lü yılların sonlarına doğru madenciler bu bölgeye altın aramak için giderler.Bu araştırmalar sırasında yiyecek ihtiyacı büyük bir sıkıntı olmuştur. Bölgenin yakınlarındaki bir nehrin çevresi ise Ptarmigan isimli bir kuş bakımından oldukça zengindir. Bu kuş bizim bildiğimiz tavuğa çok benzemektedir ve madencilerin yiyecek problemine çözüm olmuştur. 
1902 yılında Chicken Alaska’daki ikinci şehir olarak özerkliğini elde etmiştir. O zaman ilk isim önerisi Ptarmigan olmuştur. Bir çok insan bu isim konusunda hemfikir olmakla birlikte,söylenişi bakımından zorluk çıkabileceği düşünülmüş,ve bu ismin komik olduğu ve insanların kahkahalarla güleceği ileri sürülmüştür. İşin en ilginç kısmı da Ptarmigan ismi komik olmasın diye buldukları Chicken ismidir. 



İşte Chicken şehri ile ilgili diğer ilginç gerçekler:

Chicken’da elektrik var mıdır?
Hayır! Bir çok insan jeneratör kullanmaktadır.





Peki ya telefon?
Hayır! Telefon da yoktur. Bu yüzden internet de yoktur. Buraya ait internet sitesi Chicken dışında bir yerde hazırlanmıştır. 

Peki ya posta?
Posta servisi 1906 yılından beri mevcuttur. Son yıllarda Salı ve Cuma günleri haftada iki kez uçakla posta gelmektedir.

Tuvalet ve banyo ihtiyacı?
Merkezi bir tesisat yoktur. Ancak insanlar evlerin dışındaki yerlerde bu ihtiyaçlarını gidermektedirler.

Chicken’ın nüfusu kaçtır?
Genellikle 17 civarıdır.Ancak yazın madenciler geldiğinde 100’e kadar çıkmaktadır!

Chicken’da neler var?
Burada bir restoran,hediyelik eşya dükkanı,bir kafe ve bir de fırın vardır. 

















0 yorum:

Yorum Gönder