7 Mart 2012 Çarşamba

Yabancı Dil Bize Neler Katar


Yabancı Dil Bize Neler Katar?

Bir çoğumuzun bildiği ve kabul ettiği gibi yabancı bir dil öğrenmek bize bir çok yönden yarar sağlar. Geleceğimizde edineceğimiz işlerde,yapacağımız gezilerde,yabancı bir insanla karşılaştığımızda bize gereken yabancı dildir.

Yabancı bir dil bilmemek ise hayatımızda bir çok yerde bize bir engel olarak karşımıza çıkar.

Yabancı dil öğrenmenin dinleme becerimizi ve hafızamızı geliştirdiği bilimsel bir gerçektir. Aynı zamanda yabancı bir dili öğrenirken insan kendi diliyle ilgili bir çok özelliğin farkına da varabilir.

Yabancı dil öğrenmek diğer kültürlere karşı daha açık davranmayı da beraberinde getirir. Bu da bizim dünya görüşümüzü daha açık ve zengin kılar.

Bana göre ise yabancı dil bilmenin bize kattığı en büyük şey kültürdür. Farklı bir dil bize o insanlar hakkında bir çok bilgi verir. Bir dil ne kadar zenginse o dilin ait olduğu ırkın kültürü de o denli zengindir.

Aynı zamanda sanat ve edebiyat bir ülkenin insanlarıyla ilgili bir çok bilgiye sahip olmamızı sağlar. Bazı eserleri kendi orjinal dilinden okuyup öğrenmek,izlemek hem yabancı dilimizi geliştirmeye yarar hem de o eserden daha büyük keyif almamızı sağlar.


DynED Nedir?

Arkadaşlar dyned milli eğitim bakanlığı tarafından öğrencilere hediye edilmiş tamamen ücretsiz bir dil öğrenim programıdır.

Bütün öğrencilerin bu sistemden ücretsiz faydalanma hakkı vardır.Yalnız bunun için bir bilgisayar ve internet bağlantısına ihtiyacınız var.

Bu sistemden faydalanmak için İngilizce öğretmeninizden temin edeceğiniz CD’yi bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir.

Programı kurduktan sonra bilgisayarınızda 2 tane ikon oluşacak. Buradan dyned courseware olanını tıklayıp sisteme giriş yapabilirsiniz.

Size soracağı kullanıcı adı adınızı ve soyadınızı boşluksuz ve türkçe karakter kullanmadan yazıp sonuna @inonu.com yazacaksınız. Şifre bölümüne ise kaçıncı sınıftaysanız onu 3 defa tekrarlamanız gerekir.

Örnek olarak 5. sınıfa giden ARZU YAĞCI isimli bir öğrencimiz olsun. Bu öğrenci kullanıcı adı bölümüne arzuyagci@inonu.com ve şifre bölümüne ise 555 yazacaktır.

Merak etmeyin şifrelerinizi hemen değiştirebilrsiniz. Dyned sistemini daha sağlıklı kullanabilmeniz için kulaklık ve mikrofonunuzun olmasında fayda var. Dyned’de istediğiniz kadar İngilizce öğrenebilirsiniz. Ancak bir bölümü bitirmeden daha yüksek bölümlere geçemezsiniz. İngilizce öğretmenlerinizin sizi istedikleri zaman takip ettiklerini ve yaptığınız çalışmalardan haberdar olduklarını da ayrıca belirtelim.


Hazırlayan : Pınar UZUNOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder